Thursday, August 2, 2012

Jojoba olaj-100%-os finomítatlan! - Jelenlegi ára: 1 000 Ft

100%-os finomítatlan, hidegen sajtolt jojoba olaj.  Ellenőrzött minőség, garanciát vállalok rá!
A jojoba olaj szerkezete feltűnően hasonlít az emberi faggyúéhoz. Gyorsan felszívódik és értékes tápanyagokat tartalmaz. Lágyítja és nedvesen tartja az öregedő, illetve a száraz bőrt. Segíti a gyulladások gyógyulását, többek közt jó a pikkelysömör ellen is. Ugyancsak kordában tartja a pattanásokat, de azsíros test- és fejbőrre is használható.
Antioxidáns tulajdonságai révén megakadályozza a vele elegyített olajok gyors romlását. Érdemes az illatszereket, az arcápolókat jojoba olajjal elkészíteni, szintén ajánlatos a masszázsolajhoz, hajápoló szerhez hozzákeverni.
Könnyű összetételű, mélyen beszívódik, így jól használható minden bőrtípusra. A jojoba olaj tulajdonképpen kémiailag nem is olaj, hanem folyékony viasz, mely hosszú láncú viaszos észterekből épül fel, olvadáspontja 7oC-on van. Ez a decens illatú, natív formájában aranysárga olaj ellenáll az oxidációs folyamatoknak, ezért nagyon nehezen avasodik meg, azaz hosszan eltartható, illetve növeli a vele kevert olajak tartósságát is. Viaszos észterei nagyon hasonlítanak az emberi bőr által termelt faggyú észtereihez (mely a bőrünket védő hidrolipid film része), így kiválóan erősíti a bőr védelmi funkcióit, megköti a nedvességet a bőr szarurétegében, növeli annak rugalmasságát.  A jojoba olaj hidratálja a bőrt. Mivel viasz és nem olaj, a bőrön nem hagy zsíros maradványokat. Mégis biztosítja azokat a zsíros összetevőket, melyek a bőr vízveszteségének megakadályozásához szükségesek. Kitűnő kúra a száraz, öreged és zsíros bőrre is.
Figyelemreméltó tulajdonsága az is, hogy ellehetetleníti bizonyos mikroorganizmusok (pl. staphylococcus aureus, pseudomonas aeruginosa és a candida albicans) életfunkcióit, valamint például az akné kialakulásában szerepet játszó baktériumokét is. Ezért az aknés bőrre szánt krémek fontos összetevője.
Emellett azonban minden bőrtípus profitálhat a jojoba tartalmú krémekből, kiváló alapanyaga szemkörnyékápolóknak, hajápolási termékeknek is. Érzékeny bőrűek is használhatják, az érett, száraz bőr rugalmasságátjavítja.
A faggyú nem csak a bőr védelmi vonalát erősíti, hanem a haj egészségének megőrzésében is szerepet játszik. A jojoba olaj rendszeres használata segít megakadályozni a hajvégek töredezését,  erős és fényes hajat eredményez. Könnyít a viszkető fejbőrön,  csökkenti a hajhullást. Az emberi faggyúval ellentétben könnyen felszívódik és szinte soha nem okoz allergiás reakciót.
Nem fényérzékeny, nyári, nappali készítményekben is biztonsággal alkalmazható.



Jelenlegi ára: 1 000 Ft

Az aukció vége: 2012-08-05 11:16
. Jojoba olaj-100%-os finomítatlan! - Jelenlegi ára: 1 000 Ft

0 comments:

Post a Comment