Monday, December 17, 2012

0059. Tibeti ezüst karkötő muránói üveg,achát drág - Jelenlegi ára: 1 500 Ft

Gyönyörű, látványos, markáns ezüst karkötő, muránói üvegből készült fehér szívvel és achát drágakövekkel.
Anyaga: tibeti ezüst
Drágakő: muránói üveg és valódi achát.
Méret: rugalmas
Súly: 58 g.
Tibeti ezüst:
A tibeti ezüst egyfajta ezüstötvözet (40% ezüst tartalommal), amit hagyományos tibeti kézi technológiával készítenek. Kissé göröngyös felülete miatt az általunk ismert ú. n. sterling ezüstnél valamivel sötétebb. Szerte a világon a legnépszerűbb divatelemek egyike. Ugyanúgy tisztítást, ápolást igényel, mint a sterling ezüst. De a hagyományos ezüsttel ellentétben - csekélyebb ezüsttartalma miatt - ezüsttisztító folyadékban nem tisztítható, inkább az erre alkalmas speciális rongy használata ajánlott.
Achát
Gyógyhatások: agy, agyhártyagyulladás, belek, bőr, daganatok, emésztés, epilepszia, fekélyek, fogíny, holdkórosság, hólyagelzáródás, hormonok, idegek, láz, lép, méregtelenítés, olvasási zavarok, prosztata, röntgensugárzás, sejtrugalmasság, szembetegségek, tobozmirigy, tüdő, vesék, vízkór, vörösvérsejtek.
Lelki hatások: bátorság, öröm, boldogságérzet erősítésére; depresszió, letargia ellen.
Muránói üveg
A muránói üvegművesek első „ munkaköri leírása”, a híres Capitulare de Fiolaris 1271-ben kelt. A szabályozás a kemencék tulajdonosaitól kezdve a tanoncokig mindenkire kiterjedt, akinek csak valami köze volt az üvegiparhoz, és így az üvegfúvók céhéhez tartozott. A szabálykönyvet rendszeresen aktualizálták, utolsó változata 1776-ban készült. A muranói üveg fénykorában, a 16. században 37 üveggyár volt a szigeteken, ahol akkoriban 30 000 fő lakott. Az üveg Velence kevés exportcikkének egyike volt, ezért az üvegkészítők bizonyos kiváltságokat élveztek, például nemességkisasszonyokat vehettek feleségül. Mivel a mesterség fortélyait szigorúan őrizték, az üvegfúvó mesterek nem utazhattak ki a Velencei Köztársaságból. A gyártás titkát idegeneknek továbbadó üvegfúvó mestereket halálbüntetés fenyegette. Ma azonban már több manufaktúra is rendszeresen tart bemutatókat a turisták számára.
Az évszázadok során az üveggyártásnak több különböző technológiája alakult ki. A legfontosabb üvegtípusok:
* kristályüveg,
* smalto (zománcozott üveg),
* aventurin (aranycseppeket tartalmazó üveg),
* millefiori (sokszínű üveg),
* tejüveg (lattimo), valamint
a különféle drágakövek üvegből készült utánzatai.
Nagy méretű, látványos ezüst medál, turritella, botswanai agate, türkiz és gránát drábakövekből.
Szerelék: 925 ezüst.
Drágakövek: 35x18 mm-es barna turritella, 2 db Ø 4, 5 mm-es gránát, 1-1 14x10 mm-es agate és türkiz
Teljes méret: 65*38*7 mm.
Súlya: 16, 3 g.
Turritella:
Évezredek alatt üledékbe kövesedett csigák, apró állatkák.
Agate:
Színes csillogó ásvány.
Gyógyhatás: erőteljes érzelmi gyógyító. Javítja a memóriát és a koncentrációt. Segít leküzdeni a félelmeinket, bátorít. Óv a negatív behatásoktól, szerencsét hoz.
Türkiz:
Gyógyhatások: étvágytalanság, izomrendszer, méregtelenítés, nyálkahártya, orrjáratok, röntgensugárzás, szemek, szemhályog, vérkeringés, vérnyomás - alacsony, vitalitás.
Lelki hatások: félelem, határozottság, kiegyensúlyozottság, kifejezőképesség, magabiztosság, szorongás. Védelmet nyújt fekete mágia ellen. Szerencsekő.
Gránát:
Gyógyhatások: anyagcsere, bőr, csontváz, fehérvérsejtek, fejfájás, gyulladások, hemoglobin, láz, máj, nemi betegségek, pajzsmirigy, potenciagyengeség, sejtmegújulás, szexuális problémák, szifilisz, szív, vesék, vérplazma, vérszegénység.
Lelki hatások: bosszúság, depresszió, fantázia, központosítás, lidércálmok, önbecsülés, önzetlenség, pszichoszomatikus betegségek, szexuális konfliktusok.
Ezüst:
elsődleges életélmények, fantázia, kényszerképzet, kifejezésmód, önállóság, szexuális problémák, sokk, tudatalatti világosság, agy, bőr, csigolyák, csontváz, emésztés, epilepszia, fájdalmak, fejfájás, fertőtlenítés, fertőzések, földsugárzás, hallás, gyomor, gyulladások, hólyag, idegrendszer, láz, máj, menzesz, nemi betegségek, olvasási zavarok, orrjáratok, övsömör, potenciagyengeség, röntgensugárzás, terhesség-szülés, tobozmirigy, vesék, végbél, vérnyomás (alacsony: ezüst gyűrű a középső ujjra).
Feltétlenül olvasd el a Szállítási és garanciális feltételeket, minden egyes tételnél külön-külön!
Ha megnyertél egy tételt, kapsz egy automatikus vásárlási értesítőt tőlem, figyelmesen olvasd el, mert tartalmaz minden adatot ahhoz, hogy fizetni tudjál: PayPal fiók, bankszámlaszám, postacím, stb. Kérlek ne várj tőlem udvariassági leveleket, ha minden egyértelmű, fizess. Ha bármi kérdésed van, esetleg problémád, bátran írjál!
Tudnod kell, hogy a rendszer nem minden esetben közli velem a postacímedet, vagy ha másik címre, munkahelyre, vagy közvetlenül a kedvesednek akarod küldetnia terméket, minden esetben írd meg a címet!



Jelenlegi ára: 1 500 Ft

Az aukció vége: 2013-01-05 10:15
. 0059. Tibeti ezüst karkötő muránói üveg,achát drág - Jelenlegi ára: 1 500 Ft

0 comments:

Post a Comment