Friday, February 15, 2013

A tavasz ízei - Gyógyító növényi ételek - Jelenlegi ára: 1 600 Ft

Aki elhatározta akár valaha is, hogy az egészséges életmódot választja, és a rendszeres testmozgás mellett változtat étrendjén is, időről időre ellentmondásokkal találta szemben magát. Nyersen vagy főzve? Hússal vagy teljesen növényin? Reggel bőven, vagy inkább este? Fehérjét vagy szénhidrátot? Dús kombinációkat, vagy egyszerre egyfélét? Mi a kornak, nemnek, egészségi állapotnak, éghajlatnak, temperamentumnak, hagyományoknak stb. megfelelő?
Nincs egyetemes helyes válasz, az azonban biztos, nem foghatunk mellé, ha szezonális szempontok alapján választunk zöldségeket, gyümölcsöket étrendünkbe, s ezeket nem hiper- vagy szupermarketekben, hanem piacon, az őstermelőknél szerezzük be.
Új sorozatunkban mindig az adott évszak szezonális zöldségeiről, gyümölcseiről adunk tájékoztatót, melyek közül kiemelve néhányat bemutatjuk jellemzőit, vitamin- és ásványianyag-tartalmát, a szervezetre gyakorolt jótékony hatásait stb. ? emellett a választott zöldségből/gyümölcsből készült receptekkel igyekszünk kedvet csinálni a sütéshez-főzéshez.
Tavaszi zöldségek:
Tavasszal már nagyon ki vagyunk éhezve a frissre, a zöldre, s ilyenkor a legnagyobb a kísértés, hogy importból vagy üvegházból való zöldségeket-gyümölcsöket vásároljunk. Átsegíthet minket ezen az otthoni hajtatás, csíráztatás, vagy ha megismerkedünk a legkorábban vadon előbújó, de ehető növényekkel. Ezek általában haszontalan gyomként ismeretesek, de ajánlott magunkban átformálni ezt a képet róluk. A téli recepteket érdemes egyre több ilyen zölddel kiegészíteni.
A kötet szerkesztői - akik rendkívül hálásak az olvasóknak, hogy a sorozat előző kötetét, A tél ízei szakácskönyvet nem egészen 2 hónap alatt elkapkodták - szeretnének segíteni abban, hogy az egészséges táplálkozásra fogékonyak tavasszal új ételekkel lephessék meg családjukat. A könyv receptjeit is a vegán táplálkozás elvei alapján készítettük el, azaz 100%-ban növényi eredetű alapanyagokat használunk.   Kellemes főzést kívánunk!
A könyv
184 oldalon 100 vegán receptet,
értékes tippeket, fortélyokat,
fitoterápiás tanácsokat,
50 színes ételfotót és 90 kisebb fotót tartalmaz.
150 x 210 mm, puha kötés, 184 oldal
Nyitott Szemmel Könyvek, Budapest, 2012


Jelenlegi ára: 1 600 Ft

Az aukció vége: 2013-03-07 07:55
. A tavasz ízei - Gyógyító növényi ételek - Jelenlegi ára: 1 600 Ft

0 comments:

Post a Comment