Friday, July 27, 2012

Tóth Gábor: Génháború - Jelenlegi ára: 1 450 Ft


A genetikai módosítással kapcsolatban egyre több kétely merül fel az orvosban, közgazdászban, természetvédőben, gazdálkodóban, fogyasztóban egyaránt. Nem is alaptalanul, hiszen a korábban riogatásnak tartott, borúlátó vélekedések igazolódni látszanak a jelenben, és árnyékot vetnek a jövőre.
A géntechnológián belül a legkritikusabb területet a genetikailag módosított élelmiszerek jelentik. Egyes orvosok és biológusok humán- egészségügyi és ökológiai katasztrófától tartanak, míg a politikusok és közgazdászok egy része a társadalmi egyenlőtlenségek fokozódását, a hatalom és tőke még teljesebb koncentrálódását jósolja a génmódosított élelmiszerek elterjedésével párhuzamosan.
Valósak-e az aggodalmak? Jelen vannak-e hazánkban a génmódosított élelmiszerek és mi várható a jövőben? A génháború kimenetelét nem csak a hatalom vagy a pénz döntheti el, hanem a fogyasztó is. De érdekli-e egyáltalán a hétköznapi embert a génmódosítás? Él-e a szabad termékválasztás lehetőségével a vásárló, vagy továbbra is szokásszerűen teszi kosárba az élelmiszereket?
140 x 200 mm, puha kötés, 156 oldal
Pilis-Vet Kiadó, Pilisvörösvár, 2004


Jelenlegi ára: 1 450 Ft

Az aukció vége: 2012-08-12 08:00
. Tóth Gábor: Génháború - Jelenlegi ára: 1 450 Ft

0 comments:

Post a Comment